Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK Flickor Utveckling

Följ

Flickor Utveckling

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
Flickor Utveckling
Tabell
Lag M V O F P
1 FBC Lerum Utveckling Vit 10 6 3 1 21
2 Kärra IBK F09/10 10 6 1 3 19
3 Dingle AIK F09/10 10 3 3 4 12
4 Pixbo IBF F10 Röd 10 3 3 4 12
5 Eken IBK F09/10 10 3 1 6 10
6 FBC Partille F09/11 Blå 10 3 1 6 10

Match

Eken IBK F09/10

2 - 5
Ekenhallen 1
9 december 2023
11:50

Dingle AIK F09/10

Referat

Referat: Eken IBK F09/10 - Dingle AIK F09/10

Eken borta är helgens första match. Senasthemma i Munkedal slutademötet med Ekenvinst 2-3. Den gången hade vi två matcher samma dag och Ekenmatchen var match nr. två för dagen. Vi hade också skador och sjukdomar och decimerad styrka. Idag hade vi ett par skador/sjukdomar, men mönstrade ändå två hela kedjor.

Matchen börjar med stort Dingleövertag. Vi rullar stundtals runt som att vi hade powerplay och Eken backar hem. Endast ett par kontringar som farligheter för deras del. Vi rullar bra boll och man byter positioner center/forward i fart för att förvirra Eken. En bit in i matchen går denna strategi hem och Stina Ö bryter en sargpass somskulle varit ett Ekenuppspel. Stina går runt kassen och lägger ett pass till Bella som sätter första Dinglemåle. 0-1 på tavlan vid paus och vi kan bara berömma tjejerna och mana till att inte ta matchen för given bara för stort spelövertag i första perioden.

Andra perioden och nu ska det bli mer händelserikt. Det är fortsatt Dinlgespelövertag och det rullas bra boll. Eken blir lite frustrerade och efter lite fysiskt spel tröttnar domarna och tar mathcens första utvisning för otillåten trängning. Samma Ekenspelare hade sökt spelare istället för boll ett par tre gånger och nu räckte det. Vi har ett bra powerplay, men i en sekvens sent i PP får Eken kontroll på bollen på vår planhalva och vi har svårt att få kontroll på den. Efter lite förvirrat spel och några avblåsningar så får vi frislag i eget hörn. Kira är vaken och lägger en lång boll till Stina J som springer på västerkanten. Snabb pass diagonalt över till Bella som sökt bortre stolpe. Direktskott i mål och 0-2 på tavlan med sekunder kvar av Powerplay. Eken får kvittera till 1-2 efter ett mycket diskutabelt läge där domarna har en avvaktande straff mot oss. Ekenspelaren har parkerat i vårt målområde och får bollen och lägger in den bakom Emilia. Borde varit avblåst för spelare i målgård och blivit straff, men domarna uppfattar inte situationen på samma sätt som vi på Dinglebänken och dömer mål.

En stund därefter är det återigen bra rull och vi spelar som att vi hade powerplay fast 5 mot 5. Kira och Wilda spelar runt mellan varandra på backposition högt upp i banan. Kira passar Wilda som lägger ett lågt handledsskott lågt i bortre hörn. 1-3 på tavlan. Det hinner ocvkså bli 1-4 innan periodpaus och det är återigen Stina J som hittar en snygg diagonalpass genom Ekenförsvaret som når Bella som lägger in en identisk kopia av sitt förra mål. 1-4 på tavlan, hattrick till bella och andra periodpausen. Bara vila och beröm. Fantastiskt spel och trots hårt fysiskt spel stundtals från Eken, så står vi upp och rullar boll istället. Lite sönderblåst match ibland, men det är också en del haffsigt spel - med övertag Eken denna match.

Tredje perioden och vi åker på en tidig utvisning. Det är Wilma som får för otillåten trängning. En bit in i vårt boxplay drabbas Stina Ö av en utvisning för slag. Samtidigt har hon fått en rejäl smäll, men fullföljer en lång sekvens av avvaktande utvisning. Eken tar oförståeligt inte ut sin målvakt i denna sekvens, utan spelar bort värdefull tid på den första utvisningen med bara en spelares övertag. Orutin kan tyckas... Av med Stina Ö och vi får en sekvens med spel 3 mot 5, som vi löser bra. Efterföljande 4 mot 5 spelar vi också av. Lite skakade och rörigt spel gör att vi tar time out för att andas och "börja om". Fungerar bra och vi gör snart 1-5. Det är Vilja som efter lång sekvens framför mål får en knack av Amelia som hon sätter bakom Ekens keeper. 1-5 på tavlan med fem minuter kvar och det känns bra i magtrakten.

Strax därefter rinner det över för Wilma som varit hårt uppvaktade länge av Ekenspelare. Hon sätter en ganska hård tackling i sargen och får en mycket rättvis utvisning. Jag misstänker att det kan vara en 2+2 utvisning pga hårdheten och skickar fram kapten Lindsay att fråga domaren. Han visar med fingrarna (och säger 2). Vi splar box igen och efter en stund får Eken läge till skott utifrån och sätter ett mycket fint skott ibortre kryss. Helt otagbart för Emilia.
Nu visar det sig att Wilma får sitta kvar i 2 minuter till... domaren som tog utvisningen hade tänkt 2 och sade det till oss, medan den andra domaren hade satt 2+2 när hon gav sekretariatet instruktioner. Lite brist på kommunikation och vi är inte helt nöjda med domare 1 som inte ville veta av att han "sagt fel" till oss... hur som helst 2-5 med 30 sekunder kvar och Wilma kommer in på plan igen och tiden rinner ut. Skön vinst idag!

Vi tar med oss ett par saker idag; Bra rpassningsspel, bra rull och vakna passningar och löpningar för att göra oss spelbara. Eken backade hem och hade inte en chans att komma ur vårt grepp idag. Vakna uppspel som resulterade i fina lägen. 0-1 målet var ett exempel på det. Bra byten av positioner för att förvirra försvaret och bra hemspel till backar. Mycket vaket av Stina Ö att dra igång ett frislag när Eken inte backade trots rop om "avstånd". Resulterade i en Ekenutvisning. Mycket bra boxplay och en sekvens med 3 mot 5 som vi avverkade väldigt bra.

Förbättringspotential idag; vi har svårt när vi tappar boll i Powerplay, att ställa om till försvar, dubbla på bollförande spelare och återerövra boll. Det måste vi träna på.

Inga/inget individuellt omnämnande idag. Idag var det en rejäl laginsats som höjde spelnivån oc hgav oss ett rejält spelövertag. Givetvis bör vi nämna Bellas hattrick, Stina Ös fortsatta boxplay trots en rejäl tryckare och smärta i revben och axel, tills vi blev avblåsta och även att Amelia stod upp bra trots hård uppvaktning i eget hörn av en mycket tugg Ekenspelare, som trodde hon spelade 45 minuter hockey idag... Men överlag en stor laginsats med mycket pepp och prat på plan. Vi står också upp och spelar boll när Eken stundtals kör ganska fult med efterslängar och ryggtryckare

Stolta tränare idag!

Målskyttar idag;
0-1 Bella ass Stina Ö
0-2 Bella ass. Stina J
1-3 Wilda ass. Kira
1-4 Bella ass. Stina J
1-5 Vilja ass. Amelia

Utvisade;
Wilma 2min - Otillåten trängning
Stina Ö 2min - Slag
Wilma 2+2min - Vårdslöst spel
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Amelia Färg 1 0 0 0 0
Emelia Strömberg 1 0 0 0 0
Kira Kristensson 1 0 0 0 0
Lindsay Ottsjö 1 0 0 0 0
Stina Jacobsson 1 0 0 0 0
Stina Ödéhn 1 0 0 0 0
Wilda Färg 1 0 0 0 0
Vilja Fredgren 1 0 0 0 0
Wilma Hansson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Emilia Hultman Anderberg 1 0 0 0 0 0 0
Ida Tellin 1 0 0 0 0 0 0
Wilda Färg 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 28 okt 2023, 12:30 Dingle AIK F09/10 - Eken IBK F09/10 2 - 3